Nicklas Andersson, ny sparekonom på Avanza. Foto: Avanza
Nicklas Andersson, ny sparekonom på Avanza. Foto: Avanza
Börs

Avanzas nya sparekonom: ”Detta är en livsstil för mig"

Nicklas Andersson tar över rollen från Johanna Kull, som istället bli hållbarhetsansvarig på Avanza.

Publicerad 2020-11-20

Nicklas Andersson, som är ekonom i grunden, har arbetat på Avanza sedan 2016 och ansvarat för såväl poddsatsningar som TV-program. Nu tar Nicklas Andersson, för många känd som ”Investeraren”, över rollen som sparekonom på Avanza – en roll som Johanna Kull hittills har haft.  Han har under lång tid även varit engagerad i organisationen Aktiespararna.

Vilka är dina främsta sparekonomiska tips?
– Mitt främsta tips är att faktiskt ta tag i sitt sparande. Det bästa sparandet är det som blir av och faktum är att ett bra sparande sänker eventuellt magont och gör att man kan få ut mer av livet, inte mindre.

Vilka är de tydligaste skillnaderna mellan hur Johanna och du kommer att arbeta?
– Jag kommer att ha den breda mediala kontakten i sparandefrågor medan Johanna kommer att nischa in sig på hållbarhetsfrågor. Jag hoppas dock att vårt fina samarbete ska kunna bestå trots att vi nu båda antar nya utmaningar inom Avanza. 

Vad händer med dina övriga uppdrag inom och utanför Avanza?
– Jag har ett stort engagemang för aktiemarknaden och detta är en livsstil för mig. Det innebär att mitt engagemang i Aktiespararna, Uppesittarkväll, poddar med mera, kommer att bestå. Det blir mer, inte mindre av det goda.

Vad ska Johanna Kull göra istället?
– Johanna tillträder rollen som hållbarhetsansvarig, en ny roll inom koncernen. Det är extra kul då Johanna är en mycket driven person samtidigt som hållbarhet ligger henne varmt om hjärtat.

Hur tror du att börsen kommer att ha utvecklats om exakt ett halvår från idag?
– Haha klassisk fråga men ack så svår. Jag tror dock att många osäkerhetsfaktorer kommer minska på marginalen. Amerikanska presidentvalet är så gott som klart, nya stimulanser lär komma till hushållen, flera vaccinnyheter ger hopp om framtiden och börsuppgången har blivit bredare tack vare en återhämtning för cykliskt, bank och pandemiförlorare. Jag är ju förvisso optimist så givet att vaccinet faktiskt godkänns och distribueras så tror jag att börsen kan stå högre, speciellt med så låga räntor och kraftiga stimulanser som nu finns ute i marknaden.

 

Platsannonser