Annika Sarimies lämnar, på egen begäran, sin vd-post i Avanza Pension. Foto: Avanza.
Pension

Avanza Pensions vd slutar

Annika Saramies, vd för Avanza Pension, lämnar sin post efter fyra år på nischbankens försäkringsbolag – som nu söker hennes efterträdare. "Var sak har sin tid", säger hon.

Uppdaterad 2018-09-06
Publicerad 2018-09-06

Det framgår av ett pressmeddelande.

Annika Saramies har ingått i koncernledningen sedan 2014, men har, på egen begäran, bestämt sig för att sluta som vd för Avanza Pension. Totalt har hon arbetat i elva år på nischbanken.

– Det är alltid tråkigt när en engagerad och omtyckt kollega slutar. Annika har varit en stor och viktig del i att skapa den starka utgångspunkt Avanza har idag på pensionsmarknaden. Jag har full respekt för hennes beslut och önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär, kommenterar nischbankens vd Rikard Josefson, som även är ordförande i Avanza Pension.

Annika Saramies säger att hon är stolt över att ha fått möjligheten att vara med och utveckla nischbankens försäkrings- och pensionsgren.

– Avanzas kundfokus och starka kultur blir svårt att toppa, men var sak har sin tid och jag ser fram emot att följa [bankens] resa framåt, kommenterar hon.

Platsannonser