Finans

Avanza kliver in i bolånemarknaden

Avanza erbjuder bolån till en ränta på 1,29 procent – utan krav på sparkapital. Initialt vänder sig Avanza mot en utvald del av kunderna för att utökas till allmänheten i början av nästa år. 

Uppdaterad 2017-11-15
Publicerad 2017-11-15

Avanza tar ett kliv in på bolånemarknaden och erbjuder nu bolån till en utvald del av kunderna för att sedan utöka till allmänheten i början av nästa år, enligt ett pressmeddelande. Bolånet avser kunder med en belåningsgrad på högst 60 procent, vilket motsvarar mer än hälften av Sveriges totala bolånevolym, skriver nätbanken. 

"Erbjudandet bygger på en modell med bolånefond, där pensionsbolag och andra institutionella investerare ges möjlighet att investera. Det ger ett billigare bolån och dessutom bättre avkastning för Sveriges pensionärer. Konceptet är väl beprövat i andra länder i Europa”, framgår det av pressmeddelandet.

- Genom att låna ut pengar från en bolånefond introducerar vi, tillsammans med Stabelo, ytterligare ett finansieringsalternativ på svensk bolånemarknad. Det är positivt för både bolånekunder och pensionssparare, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

Bolånet har en färdigförhandlad ränta, som vid en bindningstid på tre månader är 1,29 procent. 

"Hos Avanza slipper man dessutom påfrestande omförhandlingar, ansökningsprocessen är digital och det finns inga krav på övriga engagemang”, skriver nätbanken.

- Avanzas bolån med samma låga ränta för alla gör bolånet till landets mest rättvisa. Det finns samtidigt inga krav på sparkapital eller på att vara helkund, fortsätter Rikard Josefson.

Stabelo är kreditgivare och Avanza distributör av bolånen. Bolåneerbjudandet utgör en mindre del av den aviserade kostnadsökningen för 2017 med bland annat fyra till fem nya medarbetare. Avanzas ägande i Stabelo uppgår till strax under 20 procent. Målet på 1 miljon kunder 2020 står fast.

Platsannonser