Annons

Annons

Autoliv reserverar 1,9 miljarder

Autoliv antar att EU-kommissionen återigen kommer att utfärda böter mot bolaget och har därför reserverat 210 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,9 miljarder kronor.

Autoliv har sedan i juni 2011 varit föremål för en utredning om konkurrenshämmande beteende bland leverantörer av bilsäkerhetssystem inom EU. I november för ett år sedan utfärdade kommissionen böter mot bolaget och nu antar bolaget att ytterligare böter är att vänta.

Autoliv skriver att man har samarbetat med EU-kommissionen i utredningen och att ”ledningen har nu anledning att anta att EU-kommissionen kommer att utfärda böter i samband med den återstående delen av utredningen”. 

Man skriver även att ”enligt ledningens bästa uppskattning och baserat på rådgivning från legala rådgivare, kommer bolaget att, relaterat till den återstående delen av EU-kommissionens utredning, reservera 210 MUSD i fjärde kvartalet 2018”. 

Annons

Annons

Sådana böter från EU-kommissionen är, enligt Autoliv, sannolikt inte avdragsgilla. 

Bolaget bedömer att böter kan komma att utfärdas under första halvåret 2019, dock kan det ske senare. Bötesbeloppet ska betalas inom 90 dagar efter det att utredningen slutligen avgjorts och kommer utfärdas i euro.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons