- Publicerad
- Uppdaterad
Fastighetsbolaget Auragen Realty står utan styrelse, vd och revisor efter att de tidigare ledamöterna hoppat av.
Per Agerman
Bolagsverket registrerade Thomas Melins och Johan Tungards avgång från Auragen Realtys styrelse den 8 februari. Duon hoppar av sedan en majoritetspost i bolaget, som tidigare hette Koggbron Fastigheter, sålts i slutet på förra året.
En tidigare anmälan om att tillsätta nya ledamöter samt vd har dragits tillbaka och i dagsläget finns inga inkomna ärenden till Bolagsverket. Det betyder att bolaget just nu saknar formella företrädare och därmed riskerar tvångslikvidation. En sådan process har dock ännu inte inletts.
Som Realtid tidigare har berättat har bolagets aktier marknadsförts mot tyska investerare under det nya namnet Auragen Realty. Två hemsidor med utförlig information om olika fastighetsinnehav publicerades under fjärde kvartalet ifjol. Där påstås felaktigt bland annat att Auragen äger Katrinelunds-fastigheten i Malmö samt Karlholms strand-projektet söder om Gävle.
Thomas Melin har tidigare förklarat att informationen är felaktig och han ska ha bett de nya ägarna att plocka bort den från nätet. Så har dock inte skett då hemsidorna är fortsatt aktiva. Däremot fungerar inte längre Auragens telefonnummer för investerarkontakter.
Vem som kontrollerar Auragen i dagsläget är oklart. Thomas Melin uppger att Anthony Norman har tagit över som huvudägare. Vid en extrastämma i december angavs det holländska bolaget AuraGenix som ägare. Realtid har ställt ett antal frågor till Anthony Norman som dock valt att inte besvara dessa.
Anthony Norman startade en Youtube-kanal i början av februari men har hittills inte kommenterat Auragen i något inlägg.
Auragen är samtidigt ett publikt bolag med ett antal minoritetsägare sedan tiden som BCS Business Control Systems på Aktietorget. Den resan tog slut 2015 då bolaget omvandlades till Koggbron Fastigheter.
Frågan är om också nya småägare har tillkommit de senaste månaderna. Tyska finansmyndigheten Bafin varnade i slutet på förra året för att det förekom försäljning av aktier utan korrekt prospekt. Varningen upprepades den den 27 januari då Bafin förbjöd försök att sprida aktien på marknaden eftersom bolaget inte följt EU:s prospektregelverk.