Annons

Annons

Auktorisation leder till bättre kundupplevelse

Hur nöjda kunderna är med redovisningsbyråerna hänger samman med om redovisningskonsulterna är auktoriserade. Det visar en studie från Svenskt Kvalitetsindex.

Svenskt Kvalitetsindex har för första gången genomfört en kundnöjdhetsstudie av redovisningstjänster i Sverige. Resultatet visar att hela branschen får mycket höga betyg av sina kunder. De redovisningsbyråer som uttalat arbetar med kvalitet via auktorisation ligger högst i mätningarna.

Kundnöjdhetsbetyget i redovisningsbranschen ligger på 79,3 på en 0-100 skala. Det kan exempelvis jämföras med revisionsbyråer som ligger på 72,8 och bemanningsbolag på 68,0 i år.

– Det är bland det högsta betyget någon bransch hitintills har uppvisat i våra mätningar under trettio år. Noteras kan också att de redovisningsbyråer som arbetar uttalat med kvalitet via auktorisation, ligger högst i mätningarna,  säger Johan Parmler, vd på Svenskt Kvalitetsindex, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

I studien ställs bland annat frågor kring vad som är viktigt vid köp av redovisningstjänster och synen på digitalisering.

– Det som bland annat framkommer är att personlig kontakt, service och tillgänglighet är viktigare vid köp jämfört med kostnad och prisnivåer, säger Johan Parmler.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons