Styrelser

Atlas Copcos tidigare vd går in i ABB:s styrelse

Styrelsen i ABB har nominerat tre nya ledamöter inför nästa årsstämma, däribland Gunnar Brock, tidigare vd för Atlas Copco.

Uppdaterad 2018-01-11
Publicerad 2018-01-11

Gunnar Brock var vd för Atlas Copco 2002-2009 och har sedan dess haft flera styrelseuppdrag. Han är ordförande i Investorbolaget Mölnlycke och är även styrelseledamot i Investor för närvarande. Bland övriga styrelseuppdrag finns Patricia Industries, Stena, Handelshögskolan i Stockholm och den schweiziska kemijätten Syngenta. Fram till senaste årsstämman i Stora Enso var han ordförande i det bolagets styrelse, vilket är det uppdrag han under de senaste åren varit mest känd för.

Utöver Gunnar Brock föreslås Jennifer Xin-Zhe Li, tidigare finanschef på kinesiska Baidu, känt för sin söktjänst med samma namn, och nu chef för Baidu Capital, ett venture capital-bolag.

Ying Yeh och Louis Hughes har avböjt omval och det innebär att ABB:s styrelse kommer att utökas från tio till elva ledamöter.

Louis Hughes har bland annat varit styrelseledamot i Electrolux (1996-2008) och ordförande i Saab Auto 1992-2000). I ABB-styrelsen var han ordförande i finans-, redovisnings- och regelefterlevnadskommittén.

Platsannonser