Annons

Annons

Atlas Copco förvärvar bergborrverksamhet i Australien

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva Rockdrill Services Australia, en bergborrspecialist som servar den australiensiska gruvindustrin. 

Rockdrill Services Australia har sitt huvudsäte i Melbourne och har servicebutiker i Kalgoorlie och Townsville. Företaget utvecklar, återtillverkar, servar och reparerar bergborrar som används inom gruv- och bergbrytning. Det har 37 anställda och hade intäkter på 90 miljoner kronor under räkenskapsåret som slutade den 30 juni 2017.

– Det kompetenta teamet på Rockdrill Services Australia kommer att spela en viktig roll då vi stärker vår närvaro i Australien och ytterligare ökar produktiviteten för våra kunder, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik, i ett pressmeddelande. 

Verksamheten kommer att bli del av servicedivisionen inom affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik, som kommer att börsnoteras som Epiroc under 2018 under förutsättning av Atlas Copco-aktieägarnas godkännande. 

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2018. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons