Finans

Atlas Copco fortsätter med förvärven i Australien

Atlas Copco förvärvar gruvserviceverksamhet i Australien. "Hy-Performance Fluid Power kommer att spela en viktig roll då vi fortsätter att stärka vårt utbud för gruv- och infrastrukturkunder”, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Publicerad 2018-01-10

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva tillgångarna i Hy-Performance Fluid Power Pty Ltd, en australiensisk serviceleverantör för kunder inom gruv och infrastruktur. 

Hy-Performance Fluid Power har sitt säte i Brisbane, med försäljning huvudsakligen i Australien. Företaget renoverar, servar och reparerar hydrauliska komponenter för borriggar. Det har 26 anställda och hade intäkter på 50 miljoner kronor under räkenskapsåret som slutade den 30 juni 2017.

“Det starka teamet på Hy-Performance Fluid Power kommer att spela en viktig roll då vi fortsätter att stärka vårt utbud för gruv- och infrastrukturkunder”, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2018. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. 

Verksamheten kommer att bli del av servicedivisionen inom affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik, som kommer att listas som Epiroc på börsen under 2018 under förutsättning av Atlas Copco-aktieägarnas godkännande. 

Platsannonser