Finans

Aros Kapital expanderar till Storbritannien

Mellby Gårds finansbolag Aros Kapital öppnar sitt första kontor utanför Sverige och ingår ett samarbete med Assetz Capital.

Publicerad 2020-08-21

Assetz Capital är den största peer-to-peer marknadsplatsen för säkerställda fastighetslån i Europa, för utlåning inom ramen av Coronavirus Business Interruption Loan Scheme (CBILS). Med mottot ”allt annat än en bank”, tar Aros Kapital klivet ut i Europa för att fortsätta sitt nordiska konceptet att leverera flexibla finansieringslösningar till SME:s.

Aros Kapital är ett finansbolag med fokus på lån, krediter och leasing för små och medelstora företag. Aros samarbetar även med Europeiska Investeringsfonden (EIF) genom att förse SMEs i Norden med företagslån. Företaget har säte i Göteborg och är sedan 2015 ett intressebolag i Mellby Gårds portfölj.

Med verksamhet i Göteborg (HQ), Stockholm, Örebro och nu även London tar Aros Kapital klivet in på den brittiska marknaden med sikte på att bli SME-bolagens första val som långivare och finansieringspartner.

–Vi har haft en långsiktig plan att växa utanför Norden och givet investeringarna som skett i Aros platform har vi nu en skalbar struktur att växa internationellt. Storbritannien är en naturlig startpunkt för oss vilket är en stor marknad med tydlig efterfrågan på de finansieringslösningar som Aros erbjuder, säger Daniel Güner, vd på Aros Kapital AB.

Som en del av den långvariga satsningen att bistå brittiska SME:s med flexibla finansieringslösningar har Aros inlett ett samarbete med Assetz Capital och siktar även på att lansera sin fakturaköpstjänst under nästkommande år.

 

Assetz Capital är en peer-to-peer marknadsplats som grundades 2013 för att erbjuda rättvisare utlåning till företag och med ledande räntesatser till investerare. Sedan start har Assetz Capital lånat ut mer än 1 miljard pund med investerare som innefattar banker, finansiella instutitioner och konsumenter.

– Till skillnad från brittiska banker som kan finansiera sina CBILS-lån billigt genom Bank of England, har många alternativa finansieringsaktörer inte kunnat starta sin utlåning på grund av bristen på befintliga institutionella finansieringsrelationer samt erfarenhet. Dessa är inte problem som vi har stött på i samma grad, och även om våra kapitalkostnader är högre än en bank, har vi en viktig plats på utlåningsmarknaden för små och medelstora företag som inte uppfyller kraven från storbankerna, säger Stuart Law, vd på Assetz Capital i en skriftlig kommentar.

Platsannonser

Logga in