Börs

Arnhults Wästbygg till börsen den 13 oktober

Första handelsdag för Rutger Arnhults bolag Wästbygg förväntas bli den 13 oktober.

Uppdaterad 2020-09-30
Publicerad 2020-09-30

Erbjudandet riktas till institutionella investerare i Sverige och internationellt samt till allmänheten i Sverige.

Priset per B-aktie i erbjudandet är 96 kronor, motsvarande ett totalt värde av alla utestående aktier i Wästbygg om cirka 3 146 miljoner kronor efter genomförandet av erbjudandet, inklusive övertilldelning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets huvudägare M2 Holding AB, som kontrolleras av Rutger Arnhult, kommer inte att sälja några aktier i erbjudandet. Jörgen Andersson, via Fino Förvaltning AB, kommer att avyttra en del av sitt aktieinnehav som en del av erbjudandet, men avser att behålla huvuddelen av sitt befintliga aktieinnehav även efter noteringen av bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm.

Länsförsäkringar Fondförvaltning och Svolder  har med förbehåll för vissa villkor åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet till ett totalt belopp om högst 300 miljoner kronor. Åtagandena motsvarar totalt 27 procent av det totala erbjudandet inklusive övertilldelning.

Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige förväntas pågå mellan den 1 och 9 oktober 2020. Anmälningsperioden för institutionella investerare förväntas pågå mellan den 1 och 12 oktober 2020.

– Wästbygg arbetar redan idag som ett publikt bolag i flera avseenden. En börsnotering är därför ett naturligt nästa steg för oss och ger dessutom Bolaget ytterligare en kvalitetsstämpel, säger Jörgen Andersson, vd och delägare i Wästbygg, i en skriftlig kommentar.

Av emissionslikviden kommer i första hand avdrag att göras för emissionskostnader samt för att återbetala aktieägarlån på 30 Mkr till M2 Holding.

Nordea och Swedbank är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners. Setterwalls Advokatbyrå är legal rådgivare till bolaget och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB är legal rådgivare till Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners.

 

Platsannonser

Logga in