Arne Karlsson till Fortnox styrelse

Ratos tidigare vd träder in i Fortnox styrelse.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2013-02-20

Vid årsstämman i Växjö den 22 mars 2013 kommer Arne Karlsson och Leif Johansson föreslås som nya styrelseledamöter i Fortnox AB styrelse.

Varför ger de sig in i Fortnox styrelse?

– Jag känner Arne sedan lång tid tillbaka och frågade om han vill gå med i styrelsen. Vi jobbade ihop på Atle under 90-talet jag satt i styrelsen och Arne var vd för Atle Mergers & Acquisitions. Dessutom bör vi ha in en person med Arnes kompetens, erfarenhet och nätverk i ett växande företag som Fortnox, säger Christer Nilsson, styrelseordförande till Realtid.se.

Leif Johansson då?

– Honom känner jag inte utan det var ett förslag från Arne Karlsson att ta med Leif i styrelsen och jag har ett starkt förtroende för honom. De kommer båda att erbjudas aktier i Fortnox. För att fatta rätta beslut behöver plånboken vara med, säger Christer Nilsson.

Blir Ratos ägare i Fortnox?

– Nej, några sådana tankar finns inte, säger Christer Nilsson.

Arne Karlsson är i dag styrelseordförande i Ratos, i Bonnier Holding och SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle) samt styrelseledamot i AP Møller-Maersk, Bonnier, Ecolean och Einar Matsson. Han är även ledamot av Aktiemarknadsnämnden.

Arne Karlsson var 1999-2012 vd och styrelseledamot i Ratos. Dessförinnan var han verksam inom Atle, bl.a. som vd för Atle Mergers & Acquisitions 1996-98. Han har även varit vd för Hartwig Invest 1988-93 och anställd inom Aktiv Placering 1982-88.

– Fortnox har lyckats kombinera hög tillväxt med god lönsamhet. Framtiden ser lovande ut då fortfarande 80 procent av målgruppen i Sverige sitter kvar i äldre tekniska lösningar, säger Arne Karlsson i ett pressmeddelande.

Leif Johansson är vice vd och senior advisor i Ratos, samt styrelseordförande i Euromaint. Han är även styrelseledamot i Arcus A/S, Inwido och Profura. Leif Johansson har tidigare varit verksam för LB Invest 1985-1993, inom eget konsultbolag 1994-2004 samt haft olika chefsbefattning inom Procuritas KB åren 1989-2004.

Omval till styrelsen i Fortnox föreslås av Christer Nilsson, Donald Sällqvist, Olof Hallrup och Erik Fjellborg. Jan Pyrell har avböjt omval.

Fortnox är leverantör av internetbaserade program för företag, föreningar samt redovisnings- och revisionsbyråer.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in