Årets stjärnskott prioriterar Spotify

Svenskskapade musiktjänsten Spotify har gjort ett rejält kap. Glasvegas släpper en exklusiv ep via tjänsten.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2009-02-27

Spotify har norpat en exklusiv nyhet. Skotska gruppen Glasvegas var en av fjolårets stora popsensationer med pressrosor och höga försäljningssiffror.

Nu har musiktjänsten, som grundats av svenska entreprenörer, gjort ett stort kap. Glasvegas släpper en exklusiv ep med fyra låtar, inspelade vid ett akustiskt framträdande på Obaren i Stockholm den 4 November. Då spelade Glasvegas-medlemmarna James Allan och Rab Allan för 150 Glasvegasfans.

På Spotify släpps Acoustic session @ Obaren (Sthlm) till premiumprenumeranter nu på måndag, den 2 mars. Gratisanvändarna får ta del av ep:n den 9 mars. Låtarna är Flowers and football tops, Geraldine, Daddy's gone och The Ronettes-klassikern Be my baby.

– Sedan Spotifys lansering i oktober 2008 har Glasvegas legat överst som vår mest streamade artist och därmed känns det naturligt att vi ska ge någonting tillbaka till alla Spotifyanvändare som har förälskat sig i bandet, säger Mark Dennis, digitalchef på Sony Music Sverige.

Glasvegas upptäcktes 2006 av den redan legendariske musikentreprenören Alan McGee, som tidigare har grundat skivbolaget Creation Records och upptäckt artister från Primal Scream till Oasis. I fjol kom Glasvegas med sitt debutalbum, som sålt guld i Sverige, och en uppmärksammad jul-ep inspelad i Transylvanien.

I mars och maj gör Glasvegas tre utsålda konserter i Sverige som är ett av bandets starkaste fästen.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in