Annons

Annons

Areim stänger fond på 7 miljarder

Areim har stängt sin fjärde fastighetsfond med en kapitalbas på 685 miljoner euro, motsvarande 7 miljarder kronor.

Areim är en nordisk fastighetsägare och fondförvaltarare. Kapitalet, 7 miljarder kronor inklusive 150 miljoner euro i co-investeringskapital, kommer primärt att investeras i kontorsfastigheter, bostäder, industrifastigheter samt datacenter i Norden.

Kapitalet till Areim Fond IV säkrades från en bred bas av nya och befintliga investerare, inklusive statliga och privata pensionsfonder, försäkringsbolag, statliga investeringsfonder, stiftelser, kapitalförvaltare och fond-i-fonder från Norden, Europa, Asien och Mellanöstern.

Liksom i tidigare fonder kommer Fond IV att tillämpa vår framgångsrika investeringsstrategi och fokusera på centralt belägna bostads- och kontorsfastigheter med utvecklingspotential. Fonden kommer även att investera i industrifastigheter, datacentra och andra sektorer i regionen. Fonden beräknas ha finansieringsåtaganden uppgående till över 50 procent vid utgången av första kvartalet 2020.

Annons

Annons

–Vi är oerhört tacksamma för det fortsatt starka stödet från befintliga investerare och för förtroendet som nytillkomna investerare har visat oss. Vår målsättning är att vara en pålitlig förvaltare av våra investerares kapital genom att leverera en stabil avkastning i olika marknadscykler. Det åstadkommer vi genom en blandning av kassaflödesgenererande tillgångar och vår förmåga att tillföra bestående värden genom utveckling och förädling, säger Therese Rattik, vd på Areim i en skriftlig kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons