Bank

Arctic Securities trappar upp inom företagskrediter – anställer tre

Den norska investmentbanken Arctic Securities har anställt tre personer inom corporate finance till sitt kontor i Stockholm som en del av satsningen inom företagskrediter. Det säger Anna Hallsten, vd för bankens svenska verksamhet. 

Uppdaterad 2019-08-16
Publicerad 2019-08-16

De nyanställda är Per Eliasson, Fredrik Sangberg och Andreas Adler som ska jobba med Debt Capital Markets-enheten (DCM) inom corporate finance i Stockholm.

Bakgrunden till nyrekryteringarna är att Arctic Securities satsar inom området företagskrediter, som corporate finance, analys och mäkleri, säger Anna Hallsten:

– Vi tror på fortsatt tillväxt i företagsobligationsvolymerna i Norden och Arctic har som ambition att ta en ledande marknadsposition inom high-yield och oratade krediter.

I Norden har banken hittiills i år en marknadsandel inom high-yield och oratade krediter på drygt 10 procent för alla valutor och cirka 15 procents marknadsandel i valutorna NOK/EUR/USD, uppger Hallsten. 

– En fördel med det nya teamet är att de har en lång och gedigen erfarenhet från kreditrating, affärer och kapitalanskaffningar till stora och medelstora bolag samt att de tidigare arbetat bra tillsammans. Med det nya teamet på plats får Arctic ett starkare DCM-team vilket möjliggör fler affärer, säger Anna Hallsten till Realtid. 

 

Platsannonser