Fintech

Aptic ökar omsättningen med 80 procent

Det svenska fintechbolaget Aptic fortsätter sin tillväxtresa och har vänt ett nollresultat till en vinst på 16 miljoner kronor för 2017.

Publicerad 2018-05-04

Fintechbolagets omsättning ökade med närmare 80 procent till 92 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 52 miljoner kronor under under 2016. Vinsten landar på 16 miljoner kronor, upp från ett nollresultat för 2016.

2017 fick Aptic flera nya stora kunder, däribland Komplett Bank i Norge, Intrum i Holland och svenska Captum Group, som är en del av Stena-sfären där Stena Line och Sembo ingår, skriver bolaget.

Under 2017 öppnade Aptic kontor i Norge och Danmark. Kundtillströmningen innebar också att bolagets personalstyrka ökade från 50 personer till 70 vid slutet av 2017.

I maj förstärkte Aptic sitt erbjudande genom förvärvet av företaget Svalefelt Solutions, som är ett specialistbolag inom webb och frontend med fokus på inkasso- och finansbolag. 

– 2017 blev ett riktigt bra år för oss och 2018 ser ut att kunna bli ännu bättre. Vi har i princip redan fyllt vår orderbok för året. Vi ser en stor efterfrågan på vår lösning och vår nischade kompetens. Det innebär att vi växlar upp för expansion, på våra hemmamarknader men också på nya marknader, säger Knut Eirik Storsul, vd på Aptic. 

Aptic är inne i en rekryteringsintensiv fas, och bolaget räknar med att behöva anställa minst lika många som förra året. Det finns också planer på att öppna upp två nya kontor på den europeiska marknaden i takt med att efterfrågan på Aptics plattform ARC och tillhörande moduler ökar.

– En bidragande orsak till våra framgångar är också att vi har en djup förståelse för våra kunders behov och affärsutmaningar. Därmed kan vi komma med lösningar som faktiskt driver deras egen affärs- och produktutveckling framåt, såsom att vi kan erbjuda färdiga betallösningar där kunden behåller både relationen med konsumenten och vinsten. Vi är också oerhört flexibla i våra leveranser vilket uppskattas, säger Knut Eirik Storsul.

Aptic har en plattform för lösningar inom ecom e-handelsbetalningar och sales financing, factoring, krediter och lån, kundreskontra och inkasso. Aptic har kontor i Stockholm, Oslo, Århus, Skövde och Trollhättan. Bland bolagets kunder återfinns Qliro, SEB, Intrum, Komplett Bank och Visma.

Platsannonser