Fintech

Aptic och Capway samarbetar kring plattform för fakturor

En ny plattform har bildats med lösningar för finansiering av fakturor, faktura- och reskontraservice. Dessutom ingår kravhantering, påminnelse och inkasso.

Uppdaterad 2019-01-07
Publicerad 2019-01-07

Aptic och Capway meddelar i dag att man har tillsammans skapat en teknisk plattform som innehåller lösningar för finansiering av fakturor, faktura- och reskontraservice samt kravhantering, påminnelse och inkasso.

Enligt pressmeddelandet  har systemet "ett avancerat business intelligence-verktyg kopplats till lösningen som möjliggör för kunderna att på ett enkelt sätt följa sin hantering och fatta välgrundade beslut".

– Aptic förstår våra behov och kan omsätta det i funktionalitet. Den plattform som Aptic levererar är också under ständig utveckling vilket passar oss i en föränderlig marknad, säger Alexander D´Afflitto, grundare på Capway i ett pressmeddelande.

Vidare skriver man att ”finansmarknaderna förändras i ett rasande tempo utifrån konsumenternas krav och förväntningar och tillgänglig ny teknik, till exempel för data och analyser i realtid".

– Tillsammans med Capway kan vi både utmana och utmanas inom ett område där stora förändringar sker just nu, kommenterar Knut Eirik Storsul, vd på Aptic.

Aptics kunder, däribland Qliro, SEB, Intrum, Komplett Bank och Visma, finns över hela norra Europa.

Platsannonser