Fonder

AP4 toppar klimatrankning

Fjärde AP-fonden rankas som etta i analys av hur 100 pensionsfonder i världen tar hänsyn till och hanterar klimatförändringen.

Uppdaterad 2018-09-26
Publicerad 2018-09-26

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Detta visar att vårt arbete inom hållbarhet gör skillnad. Det är också tillfredställande att konstatera att övriga AP-fonder faller väl ut i rankningen, vilket visar att AP-fonderna ligger i framkant internationellt vad gäller hantering av klimatfrågan, säger Niklas Ekvall, vd på Fjärde AP-fonden, i pressmeddelandet.

Det är analysbolaget Asset Owners Disclosure Project (AODP) som rankat 100 globala pensionsfonderna, utifrån kriterierna: styrning, strategi, riskhantering samt mått och mål inom klimatarbete.

– Fjärde AP-fonden har identifierat klimatförändringen som en av de största systematiska riskerna för långsiktiga tillgångsvärden. Att minska klimatpåverkan är en förutsättning för en stabil framtida ekonomisk utveckling och därmed för Fjärde AP-fondens möjligheter att utföra sitt uppdrag över tid. Vår förhoppning är att vårt hållbarhetsarbete kommer att påverka utvecklingen och att vi tillsammans med andra investerare kan bidra till en lösning på den globala klimatutmaningen, säger Niklas Ekvall.

Samtidigt visar rapporten att över 60 procent av världens största publika pensionsfonder har liten eller ingen strategi vad gäller den globala uppvärmningen.

Platsannonser