Fonder

AP-fondschefer avfärdar Bolunds utspel

Onödigt att lagstifta ett hållbarhetsarbete när fonderna redan är ledande i området, säger AP1-, AP2- och AP7-chefer.

Uppdaterad 2016-05-04
Publicerad 2016-05-03

Tidigare i dag sade finansmarknadsminister Per Bolund (MP) att han ville återuppliva delar av det skrotade AP-fondsförslaget. Bland annat för att lagstifta om fondernas hållbarhetsarbete.

Onödigt, tycker Mikael Angberg, investeringschef på AP1, AP2:s vd Eva Halvarsson och AP7: s vd Richard Grötheim. Det uppgav trion  under seminariet Investor Summit idag.

Hållbarhetsmålet har varit väl förankrat i verksamheten sedan länge, menar Andra AP-fondens Halvarsson. Angberg från AP1 menar att fonderna är långsiktiga förvaltare av kapitalet och att det inte går att vara det om man inte tar hänsyn till ESG-faktorer.

Grötheim, som tidigare under dagen pratade om AP7:s egna klimatarbete och hållbarhetsstrategi, utvecklar med att säga att AP-fonderna de senaste åren varit ledande i arbetet.

– Eftersom vi inte gjort avkall på avkastningen i hållbarhetsarbetet så har vi varit ledande i det här. Jag skulle vilja påstå att vi är top-of-the line även internationellt och då kan det ju inte vara lagstiftningen det är fel på, säger han.

Platsannonser