FinansNyhet

Antler stänger övertecknad pre-seed-fond på 300 Mkr

Oscar Westergård, Livia Moore och Anders Hammarbäck. Foto: Izabella EnglundOscar Westergård, Livia Moore och Anders Hammarbäck. Foto: Izabella Englund
Oscar Westergård, Livia Moore och Anders Hammarbäck. Foto: Izabella Englund
Publicerad

Globala riskkapitalbolaget Antler har stängt sin första nordiska fond med hemvist i Sverige på 300 miljoner kronor som efter stort intresse övertecknades.

Camilla Jonsson

Investerare inkluderar Draper Esprit, Kistefos, danska statens investeringsfond Vækstfonden och norska statens investeringsfond Investinor.  Det framgår av ett pressmeddelande.

Antler prioriterar att investera i techbolag från det allra tidigaste skedet och framåt i Sverige och Norge. Riskkapitalbolaget har nyligen även expanderat till Danmark där fokuset ligger på att investera i gröna teknikbolag. Fonden ska fortsatt investera inom Norden i innovativa startups med starka grundarteam, dynamiska affärsmodeller och global potential.

– Vi växer så det knakar. Sedan starten har vi gjort över 60 investeringar i Norden och det känns riktigt kul att ha en välfylld pre-seed-fond med bas i Sverige där vi kan fortsätta investera i nästa våg av framgångsrika entreprenörer, säger Oscar Westergård, partner på Antler.

Annons

Hittills har riskkapitalbolag såsom FJ Labs, Inventure, Luminar Ventures, London Venture Partners, J12 och Propel Capital samt ett stort antal affärsänglar investerat tillsammans med Antler i portföljbolagen i Norden. 

– Vi fortsätter att arbeta för att skapa nya möjligheter för entreprenörer att bygga bolag med hjälp av vår kompetens, process och vårt nätverk, oavsett faktorer som bakgrund, kön och ålder. I Sverige har vi hälften så stor andel företagare med utländsk bakgrund som med svensk bakgrund och på Antler är vi stolta över att ha 22 nationaliteter representerade bland grundarna av våra svenska portföljbolag, säger Livia Moore, Associate Partner | Marketing på Antler.

 

Annons

 

Annons