CFO

Annette Kumlien ny CFO på Munters

Munters Group, global leverantör av klimatsystem för industrin, har utsett Annette Kumlien som ny finansdirektör. Hon ska arbeta med koncernens "pågående transformation".

Sverker Brundin
Publicerad 2019-05-23

– Annette har omfattande erfarenhet och ett starkt track record från ledande roller i ett antal verkstadsbolag och kommer att ha en nyckelroll i den pågående transformationen mot ökad lönsamhet och tillväxt, säger Johan Ek, tillförordnad vd på Munters, i ett pressmeddelande.

Annette Kumlien kommer närmast från Diaverum där hon har varit operativ chef under de senaste 4,5 åren. Hon har tidigare varit CFO för ett antal börsnoterade bolag som Höganäs och Pergo samt varit business controller på Perstorp och på Sandvik. I botten har hon en kandidatexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag ser fram emot att ta del i arbetet med den pågående transformationen av koncernen mot ökad prestation och värdeskapande. Jag har en strategisk men praktisk approach och bär med mig erfarenheter från liknande förändringsarbeten i tidigare roller, säger Annette Kumlien i pressmeddelandet.

Hon tillträder den 12 augusti och efterträder då Jonas Ågrup, som varit CFO på Munters Group sedan 2011 och som kommer att lämna koncernen.

Platsannonser