Finans Nyhet

Anne Ramberg hotas av stämning

Publicerad

Författaren till boken ”Den svenska gudfadern” hotar att stämma Anne Ramberg för förtal.

Samtidigt som Anne Ramberg gjorde sitt utspel i Rapport hotade hennes exman, Fredrik Ramberg, att stämma författaren till boken ”Den svenske gudfadern”. Nu ger författaren igen med samma mynt, uppger Resume som citerar Expressen.

Men målet är inte Fredrik Ramberg utan Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg. Anklagelserna mot Anne Ramberg är förtal.

– Hon har i flera uttalanden kallat mig för en massa fula saker, och sprider rykten och osanningar. Vi får se vad vi ska göra, säger Nuri Kino till Expressen.

Annons

I boken skriver Nuri Kino bland annat om kungens vän Anders Lettströms kontakter med gudfadern Milan Sevo. Boken har lanserats som ett journalistiskt verk men har alltså kritiserats av bland annat Anne Ramberg, som anser att den är en del av en ”systematisk ärekränkning av kungahuset”.

– Man kan inte lita på kriminella. Kungahuset måste ha rätt, sade Anne Ramberg i Rapport för två veckor sedan.

För drygt en vecka sedan kunde Realtid.se avslöja att Fredrik ramberg anlitat sin exfrus nya sambo, advokat Claes Lundblad, för att inleda en rättsprocess mot Nuri Kimo. Han anser att boken innehåller uppgifter av förtalskaraktär.

Annons

Nu har Fredrik Ramberg har tagit tillbaka sitt hot om stämning mot Nuri Kino.

Annons