Annons

Annons

Andersson utesluter inte skattehöjningar

Andersson utesluter inte skattehöjningar, "USA kan inte krossa oss," och Nya handelssamtal i Washington - det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna tisdag.

Andersson utesluter inte skattehöjningar
Politik
Socialdemokraterna tvingades till svåra eftergifter för att behålla makten och ska nu driva igenom stora skattesänkningar.
Samtidigt vill finansminister Magdalena Andersson väga upp med andra reformer för att minska de ekonomiska klyftorna.
En ny stor skattereform kommer även innehålla skattehöjningar, enligt finansministern.
”Min ingång är att vi behöver skatteintäkter för att säkra välfärden i den demografiska situation som vi befinner oss i”, säger hon till Dagens Industri.
Som exempel lyfter Magdalena Andersson fram förslaget om nya 3:12-regler, som regeringen gick fram med den förra mandatperioden, men som då stoppades av oppositionen.
”Vi hade tidigare förslag på förändringar av 3:12-reglerna, som i huvudsak hade påverkat de med de allra högsta inkomsterna”, säger hon.
”Om man vill ha en bättre fördelningsprofil så är det ett exempel på hur man kan arbeta”, fortsätter hon.

”USA kan inte krossa oss”
Telekom
Huaweis grundare Ren Zhengfei avfärdar trycket från USA i en intervju med brittiska BBC.
– Det finns inget sätt som USA kan krossa oss. Världen kan inte lämna oss för att vi är mer avancerade, säger han.
Farhågorna rör att tekniken skulle kunna användas för spioneri, något som Ren fortsatt kraftigt avvisar. Han säger att så kallade bakdörrar saknas, och understryker att han inte skulle riskera kundernas avsky för något sådant. Han säger sig också ha fått regeringens försäkran i frågan.
– Vårt företag kommer aldrig att bidra till några spionerihandlingar. Om vi gör något sådant, så kommer jag att stänga företaget, säger han till BBC.

Nya handelssamtal i Washington
Politik
USA och Kina inleder en ny samtalsrunda i dag för att försöka att hitta en lösning på handelskonflikten.
Senare i veckan kommer uppföljande samtal att hållas på en högre nivå, uppger Vita huset.

Annons

Annons

Garo petar vd - dagen före bokslut
Börs
Styrelsen i Garo AB beslutade under måndagen att avsluta Carl-Johan Dalins anställning som verkställande direktör. I dag tisdag lämnar bolaget bokslut. Patrik Andersson, för närvarande försäljnings- och marknadsdirektör, tar tillsvidare över rollen som tillförordnad vd. En sökprocess efter en permanent vd inleds omgående.

Cederquist utser Henrik Wållgren till Counsel
M&A
”Henrik Wållgren besitter specialistkunskaper inom aktiemarknadsrätt och har visat ett stort engagemang i både byrån och våra klienter. I sin nya roll kommer han i ännu större utsträckning än tidigare vara med och bidra till att stärka Cederquists erbjudande inom Publik M&A och aktiemarknad samt till utvecklingen av byrån i sin helhet. Vi är glada över att kunna meddela Henriks nya roll på Cederquist och ser fram emot att tillsammans fortsätta utvecklingen av den moderna byrån”, säger Tone Myhre-Jensen, Managing Partner på Cederquist.
Henrik Wållgren ingår i Cederquist verksamhetsgrupp för Publik M&A och aktiemarknad, är specialiserad på aktiemarknadsrätt och arbetar med alla typer av publika företagstransaktioner.

Rekordmånga beviljas skuldsanering
Finans
Bland annat en lagändring som gör processen smidigare bidrar till att antalet beviljade skuldsaneringar blivit rekordmånga.
Under förra året beviljades cirka 10 800 personer skuldsanering, och antalet pågående ärenden uppgick vid årsskiftet till drygt 38 000.
Vid årsskiftet hade drygt 38 000 personer en pågående skuldsanering, en ökning med cirka 5 400 sedan årsskiftet 2017/2018 och den högsta siffran någonsin. Det stegrade intresset hänger ihop med att skuldsaneringslagen ändrades i november 2016. Bland annat infördes två betalningsfria månader för att ge en något mindre ansträngd ekonomi under sommaren och julen. Bakgrunden till lagändringen var att väldigt många människor levt under knappa ekonomiska förhållanden under många år, ibland i decennier.
Av dem som fick skuldsanering förra året var 51 procent män och 49 procent kvinnor. Det är samma fördelning som 2017. De vanligaste orsakerna till överskuldsättning för kvinnor som beviljats skuldsanering 2018 var sjukdom, skilsmässa och överkonsumtion. För männen var det framför allt sjukdom, arbetslöshet och olönsamhet i företag.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons