Annons

Annons

Anders Wall får pris för "enastående insatser"

Finansmannen Anders Wall belönas i dag med ett nyinstiftat pris, för sina enastående insatser för svensk-brittiska affärsrelationer. Priset delades ut vid Handelskammarens jullunch i London.

Det är Svenska Handelskammaren i London, The Swedish Chamber of Commerce (SCC), grundad för 112 år sedan, som instiftat ett nytt pris: CSS:s Extraordinary Member Award.

Först att belönas med priset blir näringslivsnestorn Anders Wall, som får det för “dedikerat, enastående och långvarigt stöd till Handelskammarens uppdrag att verka för svensk-brittiska affärsrelationer”.

Anders Wall, känd som den yngste börs-vd:n och den äldste styrelseordföranden någonsin, har sedan tidigt 1980-tal varit en generös bidragsgivare till Handelskammaren.

Annons

Annons

Tack vare hans donationer är det många studenter som under åren fått stipendier för att göra ett års praktik på Svenska handelskammaren i London.

Priset delades ut i dag av Handelskammarens ordförande Jan Olsson i samband med den traditionsenliga jullunchen på The Landmark i centrala London. Över 500 personer från mer än 200 unika företag var närvarande.

Läs mer: "London är så mycket större än brexit", intervju med Jan Olsson

Anders Wall avgick som styrelseordförande för Beijer Alma vid en ålder av 85 år, i dag är han 87. Han har varit ordförande i bland annat Beijerinvest och Volvo.

I dag är han ordförande för Beijerstiftelsen och hedersdoktor vid Handelshögskolan och Karolinska institutet samt belönad med en lång rad titlar och ordnar.

Han är far till IT-entreprenören Johan Wall.

The Extraordinary Member Award kommer att delas ut årligen från och med i år.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons