Finans Nyhet

Anders Leideman, ny vd på Trio…

Publicerad

Hur har ni burit er åt för att sänka kostnaderna med nästan 17 procent per omsatt miljon?

– Vi har effektiviserat leveransprocesser och utvecklingskostnader. Och vi har blivit bättre på att utnyttja synergierna mellan våra affärsområden Mobile office (lösning med mobil som ersätter fast telefoni) och Enterprise (intergration av mobil-, fast- och IP-telefoni).

Senaste stora affärerna är med Telenor och Orkla. Er huvudägare Kistefos AS och styrelseordförande är norsk. Kommer huvudkontoret att försvinna till Norge?

– Nej, vi absolut inga sådana planer. Det finns ingen förändring på ägarsidan, Kistefos är en långsiktig ägare.

Annons

Men ni växer mest i Norge…

– I Norge har vi inte varit aktiva lika längre så det är naturligt att vi växer snabbare där i en tillväxtfas. I Sverige är marknaden mer mogen för våra Enterpriseprodukter.

Du tillträdde som vd i september och kom från kabel-tv-bolaget UPC – vad har du för nytta av att kunna kabel-tv-branschen som vd på Trio?

Annons

– På UPC var jag ansvarig för telefoniverksamheten i Europa. UPC är stor teleoperatör i länder som Holland, Frankrike, Österrike, Ungern och Norge. Jag har stor nytta av att ha varit ansvarig för att få kundbasen att växa. Och att behålla kunderna.

En av era lösningar är att kunna ersätta den fasta telefonen på kontoret med mobil – möter ni på motstånd på grund av debatten om strålning?

– Det är inget som vi som systemleverantör stött på. Det är ett svårbedömt område och vi följer debatten med största respekt, men debatten har inte slagit mot oss.

Annons
Annons