Nytt jobb

Anders Johnsson ny ordförande i Carnegie

Anders Johnsson, som idag är styrelseledamot, blir ny styrelseordförande i investmentbanken efter att Bo Magnusson lämnar.

Uppdaterad 2019-06-03
Publicerad 2019-06-03
Anders Johnsson

Anders Johnsson har varit Carnegies styrelseledamot sedan 2016. Den 3 juni efterträder han Bo Magnusson i rollen som styrelseordförande för Carnegie Holding samt Carnegie Investment Bank.

– Carnegie har haft en stark utveckling under lång tid och strukturen för styrelsearbetet fungerar väldigt väl, med en god och nära dialog med verkställande ledningen. Carnegie fyller en viktig funktion på nordisk kapitalmarknad och har framgångsrikt byggt upp ett starkt förtroende på marknaden under många år. Det ska blir roligt att få leda styrelsens fortsatta arbete med att utveckla värdeskapandet hos Nordens ledande investment- och privatbank, säger Anders Johnsson i ett pressmeddelande.

Anders Johnsson har varit verksam i finansbranschen i över 30 år och har tidigare haft en lång karriär inom SEB i olika chefsbefattningar, däribland som global chef för liv- och kapitalförvaltningsdivisionen och medlem av koncernledningen.

– Anders har all den erfarenhet och kunskap som krävs för att leda styrelsearbetetet vidare. Han är väl insatt i den strategiska inriktningen och de frågeställningar som omger den finansiella sektorn, säger Harald Mix, styrelseledamot i Carnegie och partner i Altor Equity Parners, i pressmeddelandet.

 

Platsannonser