Finans Nyhet

Anders Haskel

Publicerad

… börskrönikör på Veckans Affärer. Varför byter du bransch och blir kapitalförvaltare hos Hagströmer & Qviberg i Malmö?

– Det handlar delvis om familjeskäl. Eftersom jag är bosatt i Malmö har jag pendlat till Stockholm. Sedan en tid tillbaka har jag letat efter ett nytt jobb i Skåne.

Men att du sadlar om från journalist till kapitalförvaltare…

– Jag har tidigare arbetat på SEB som analytiker och kapitalförvaltare, så det är inte helt nytt för mig.

Annons

Kommer du inte sakna det kreativa arbetet som journalist?

– Nä, inte på kort sikt i alla fall. Det är ganska tufft att ständigt leverera krönikor och börskommentarer, så det tror jag inte att jag kommer att sakna just nu. Sen tycker jag att Hagströmer Qviberg är en attraktiv arbetsgivare.

Hur kommer det sig att det blev just Hagströmer & Qviberg, blev du headhuntad?

Annons

– Nä, inte direkt. Det var mer en slump. Jag stötte på min nya chef som var en tidigare kollega från SEB, och vi började prata. Det visade sig att de behövde förstärkning på Malmökontoret, samtidigt som jag letade jobb just i Malmö.

Vad har varit din bästa tid som journalist?

– Det var nog tiden på Finanstidningen. Det var en rolig tid under den kraftiga börsuppgången och en väldigt attraktiv arbetsplats.

Annons

På vilket sätt var det en attraktiv arbetsplats?

– Det var helt enkelt en väldigt kreativ miljö att jobba i. Jag har svårt att se att det finns en lika intressant arbetsplats inom media i dag.

Annons