FinansNyhet

Anders Borg checkar in hos börskandidat

Anders Borg förväntas väljas in som ny styrelseordförande för Checkin.dotcom Group. Kristoffer Cassel är bolagets grundare och vd.Anders Borg förväntas väljas in som ny styrelseordförande för Checkin.dotcom Group. Kristoffer Cassel är bolagets grundare och vd.
Anders Borg förväntas väljas in som ny styrelseordförande för Checkin.dotcom Group. Kristoffer Cassel är bolagets grundare och vd.
Publicerad

Anders Borg väntas ta över ordförandeklubban i Regily. Teknikbolaget som är på väg att byta namn till Checkin.com Group siktar på notering på tillväxtlistan First North.

Camilla Jonsson

Techbolaget Regily, som utvecklat en tjänst som underlättar hur man checkar in till tjänster på nätet tog nyligen in 20 miljoner kronor i en kraftigt övertecknad nyemission.

– I grunden behöver vi inte ta in pengar, eftersom vår affärsmodell redan är lönsam. Men vi har samtidigt väldigt aggressiva tillväxtplaner och vill nu växla upp vårt bolagsbyggande ytterligare. Med lyxproblemet att ha haft många olika intressanta förslag på bordet har vi landat i att en notering passar oss väldigt väl. Vi har redan haft turen att många av Nordens allra tyngsta investerare tror hårt på det vi gör och har valt att stötta oss. En eventuell kommande notering ser vi som en startpunkt snarare än en slutpunkt på vår resa, och det känns grymt bra att kunna erbjuda inte bara toppinvesterare utan även allmänheten möjligheten att vara med på den. Det är fortfarande viktigt att poängtera att ingenting är spikat kring namnbyte och notering före vår årsstämma 26 april. Men vi ser fram emot en väldigt spännande vår och sommar med många intressanta nyheter från vår sida, sa bolagets vd Kristoffer Cassel till Realtid förra veckan.

Enligt källor till DI kommer Anders Borg att ta över som styrelseordförande i bolaget vid årsstämman den 26 april.

Annons

– Jag vill naturligtvis inte föregå stämmans beslut, men om de väljer att involvera mig ytterligare skulle det vara spännande. Jag har följt bolaget sedan det grundades 2017 och även investerat ytterligare under de senaste tre åren, säger han i en skriftlig kommentar till DI.

Om stämman säger ja till Anders Borg ersätter han därmed juristen Maria McDonald som är bolagets nuvarande styrelseordförande.

Anders Borg var finansminister i Fredrik Reinfeldts regering mellan 2006 och 2014. Han efterträddes efter valförlusten av Magdalena Andersson.

Annons
Annons