Börs

Amido godkänd för notering

Den digitala låstillverkaren Amido har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Första handelsdag är planerad till den 2 december.

Publicerad 2019-10-23

Noteringen är godkänd förutsatt att lägstagränsen i kommande nyemission uppnås samt att marknadsplatsens ägarspridningskrav uppnås. Amido meddelar också att teckningstiden i bolagets kommande nyemission om 33 miljoner kronor inleds den 23 oktober och avslutas den 8 november.

Amido har på förhand skriftligen avtalat om cirka 76 procent av nyemissionen genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier. Erbjudandet genomförs för att tillföra bolaget kapital för internationell expansion samt för att uppnå spridning i ägandet.

Amido hanterar över 650 000 digitala nycklar för landets största fastighetsägare. Tillväxten de två senaste åren ligger på  250 procent.

– Vår målbild är att de närmaste tre åren nå 1,5 miljoner digitala nycklar i Sverige och tio miljoner digitala nycklar i Europa. Vi väljer notering nu för att ta in kapital för att fortsätta resan i Sverige, men framför allt för expansionen i Europa och utveckling och lansering av nya tjänster. Det säger Johnny Berlic, vd för Amido, i en skriftlig kommentar.

Platsannonser