Finans

Amerikansk betallösningsbolag förvärvar svenskt

UPPDATERAD Amerikanska Elavon – dotterbolag till US Bank – köper Göteborgsbolaget Payius.

Uppdaterad 2019-10-04
Publicerad 2019-10-04

Elavon, med huvudkontor i Atlanta i USA, säger sig ha en av världens bästa tekniker för att genomföra betalningar. Bolaget har 40 år på marknaden och har verksamhet över hela Europa och Nordamerika.

Med köpet av svenska Payius vill Evalon stärka sina distributionsmöjligheter i Norden.

– Vi jobbar med Payius för att förse Sverige, Danmark och Finland med Elavons kortinlösningstjänster för handeln, säger Rebecca Hackworth, kommunikationschef för Europa.

Företaget har partneravtal med leverantörer av kassaapparater och andra betalterminaler liksom leverantörer för e-handel och biljettförsäljning. 

Elavon säger sig vara nionde största kortlinlösande bank för handeln i Europa. Marknaden är het och det finns ett antal större kortinlösande banker i Sverige, exempelvis Nets, Bambora, Swedbank/Payex och Handelsbanken.

– Det är en väldigt konkurrensutsatt marknad i Sverige. Norge har en liknande situation, där är vi tvåa som kortinlösande bank för internationella kreditkort. En fördel för oss är att vi har en enhetlig global plattform. Det underlättar för många både mindre och större nordiska bolag som vill nå ut internationellt, säger Rebecca Hackworth.

Elavon har 2 100 anställda i Europa.

Payius har 9 anställda. Bolget kommer att hamna på 23 miljoner kronor i omsättning 2018-2019, brutet räkenskapsår, och ett resultat 5-6 miljoner kronor. Företaget har kontor i Göteborg.

Platsannonser