Fintech

Amazon startar flera datacenter i Sverige

De förläggs till Västerås, Eskilstuna och Katrineholm och öppnar under nästa år. Stockholms heta startup-sektor är ett viktigt skäl till etableringarna.

Uppdaterad 2017-04-04
Publicerad 2017-04-04

Det avslöjar Di Digital. 

Amazon Web Services öppnar datacentren i syfte att göra Stockholm till en av Amazons 16 regioner med maximal hastighet för molnkunder. Den snabbväxande startupsektorn i Stockholm ligger också bakom beslutet.

– Vi har haft många kunder i Norden under lång tid. Startupsektorn är glödhet med allt från Mojang som använder oss för Minecraft, Supercell med Clash of Clans och bolag som Bambora och Quinyx som byggt hela sin verksamhet på vår plattform. säger Andy Jassy till Di Digital.

Amazon vill inte avslöja värdet på investeringarna och det är oklart hur många jobb som skapas i de berörda städerna. Men Mikael Damberg är positiv till beskedet.

– AWS investering i Sverige kommer att stärka vår position i den globala digitaliseringen. För oss handlar handel i en modern värld inte bara om varor utan och om tjänster, kunskapsdelning och ett fritt flöde av data, säger han till Di Digital.

Platsannonser

Logga in