Annons

Annons

Amastens nye vd besviken över resultatet

Jan-Erik Höjvall, som tillträdde som vd för Amasten den 15 september, har redan börjat stuva om i bolaget, vilket dock lett till engångskostnader på 1,5 miljoner kronor och ett förvaltningsresultat av besvikelse. ”Vi ska kunna förbättra resultatet genom att arbeta mer effektivt”, säger han i en kommentar.

Amasten presenterar tredje kvartalsrapporten för 2017 där förvaltningsresultatet endast uppgick till 1,6 miljoner kronor. Förklaringen till det försämrade resultatet förklarar den nye vd:n Jan-Erik Höjvall med en del engångskostnader om 9 miljoner kronor. Han skriver att ”tredje kvartalet är en besvikelse med hänsyn till förvaltningsresultatet”.

”Vi ska kunna förbättra resultatet genom att arbeta mer effektivt”, skriver han i en kommentar.

Jan-Erik Höjvall, har inte legat på latsidan sedan han startade som vd den 15 september. Hans första uppgift var att analysera fastighetsbeståndets sammansättning, uppger han. Resultatet av detta var att Amasten lämnade Härnösand och avyttrade därmed samtliga fastigheter i staden till ett fastighetsvärde om 235 miljoner kronor.

Annons

Annons

Bolaget stannar dock i Sundsvall och har under perioden förvärvat tio fastigheter där för 130 miljoner kronor.

Den andra uppgiften var att skapa ett nytt lag, uppger han och berättar att han har anställt några nya medarbetare som tillför kompetens och erfarenhet.

Den tredje uppgifter var att utveckla det befintliga fastighetsbeståndet, vilket han kommer att beskriva när bolaget kommit längre fram i processen.

Under tredje kvartalet ökade hyresintäkterna till 70,8 miljoner kronor jämfört med 61 miljoner kronor, Driftsöverskottet ökade till 37 miljoner kronor jämfört med 35,2 miljoner kronor. Periodensresultat uppgick till 6,4 miljoner kronor jämfört med 50,6 miljoner kronor samma period i fjol.

Under niomånadersperioden ökade hyresintäkteena till 204,7 miljoner kronor jämfört mes 176,8 miljoner kronro samma period i fjol. Driftsöverskottet ökade till 100,8 miljoner kronor jämfört med 93,5 miljoner kronor. Förvaltningsresultatet uppgick till 15,4 miljoner kronor jämfört med 32,7 miljoner kronor. Periodens resultat uppgick till 57,8 miljoner kronor, att jämföra med 86 miljoner kronor samma period i fjol.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons