M&A

Altor säljer Northstar

Altor säljer batteribolaget Northstar till Enersys.

Publicerad 2019-09-20

Altor har ingått ett avtal att sälja Northstar, som tillverkar och säljer industriella premiumbatterier mot Telecom- och Transportsegmenten, till Enersys, som arbetar med energilösningar för industriella applikationer.

– I linje med vår strategi för att öka försäljningen av premiumprodukter har vi glädjen att tillkännage förvärvet av NorthStar, vilket gör att Enersys dramatiskt kan påskynda sin produktionskapacitetsutvidgning för TPPL-batterier, säger David M. Shaffer, vd och koncernchef för Enersys.

Northstar har huvudkontor i Stockholm med produktion i Springfield, Missouri. Northstar grundades 2000 och förvärvades av Altor i 2007. Bolaget var då något av en "industriell start-up" och sökte en partner för att bredda sitt erbjudande, kunder och marknader. 

Stora förändringsarbeten som denna tar tid och mycket har åstadkommits från att partnerskapet inleddes. Northstar blir med det ytterligare ett bevis på Altors ägarfilosofi – att samarbeta med entreprenörer för att gemensamt skapa genomgripande förändringar av bolaget inför en ny tillväxtfas.

– Northstar är ett utmärkt exempel på vår längre ägarhorisont. När vi klev in för tolv år sedan hade Northstar bara en produkt, en stor kund och en produktionsanläggning. Idag har NorthStar ett breddat produkterbjudande, har lanserat branschens första IoT-connected batteri, har en bred bas av kunder inom telekom och dessutom expanderat till nya marknadssegment, för en rad globala, ledande bolag, säger Claes Ekström på Altor. 

– Vi är övertygade att Enersys blir en utmärkt ny ägare för detta fantastiska företag, säger han vidare.

Altor använde DC Advisory som M&A-rådgivare och Wigge & Partners som legal rådgivare i denna process.

Platsannonser