M&A

Altor kontrollerar nu 90 procent i Transcom

Private equity-bolaget, som budade på Transcom i december, avser verka för tvångsinlösen av resterande aktier och avnotering.

Publicerad 2017-03-13

Private equity-bolaget Altor kontrollerar nu mer än 90 procent i callcenterföretaget Transcom, där bland andra Creades har betydande innehav.

Altor, storägare sedan tidigare, budade på Transcoms aktier i december och har sedan dess tillägnat sig mer än 68 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

Därmed förklaras budet på Transcom, som rekommenderats enhälligt av en oberoende kommitté, ovillkorat och affären fullföljs.

Altor har samtidigt beslutat sig för att förlänga accepttiden som löpte ut den 10 mars med tolv dagar.

Finansbolaget kommer därefter inte att förlänga accepttiden ytterligare, heter det i ett pressmdedelande.

Altor skriver vidare att man avser verka för en tvångsinlösen av resterande aktier och att man också kommer att verka för en avnotering av aktien.

Altor blev största aktieägare i Transcom under 2015.

I december förklarade Klas Johansson, styrelseledamot i Transcom och partner i Altor, att man att står bakom bolagets övergripande strategi, men att man vill göra investeringar för ökad digitalisering och genomföra tilläggsförvärv.

“Parallellt behöver vi även fortsätta att se över bolagets struktur och arbeta med kostnadseffektiviteten”, konstaterade Johansson då.

Transcom värderas till omkring 2,3 miljarder kronor.

Platsannonser

Logga in