Finans

Altor förvärvar Trioplast

Altor förvärvar det småländska Trioplast Industrier. "Vi tror Trioplast har stor potential att fortsätta att utvecklas mycket positivt", säger Harald Mix.

Realtid.se
Publicerad 2018-04-03

Den 29 mars signerade Altor Fond IV ett avtal att förvärva Trioplast Industrier AB av Bo Larsson, enligt ett pressmeddelande.

Trioplast grundades 1965 av Vilhelm Larsson i Smålandsstenar och sedan 1984 har bolaget ägts av Vilhelms son, Bo Larsson. 

Trioplast är en aktör som utvecklar miljövänliga plastfilmsprodukter. Trioplast omsätter 4,3 miljarder kronor och har cirka 1.000 anställda. Bolaget har huvudkontor i Smålandsstenar, produktion i Sverige, Danmark och Frankrike och säljer sina produkter på en global marknad.

- Vi är stolta över att bli ägare till en svensk industriklenod som Trioplast, säger Bengt Maunsbach, Partner på Altor.

-Vi är imponerade av bolaget, dess ledning och personal och ser fram emot att utveckla bolaget vidare. Vi tror att det finns stor potential inom de många högteknologiska produktsegment där bolaget är verksamt och kommer att fortsätta att investera i ny teknik för att framställa miljövänlig plast, fortsätter Bengt Maunsbach.

Andreas Malmberg, vd på Trioplast, är glad över att få Altor som ny huvudägare. 

- Altor har ett långsiktigt perspektiv och vi har en gemensam syn på hur vi kan utveckla Trioplast till en ännu starkare partner till våra många viktiga kunder, säger Andreas Malmberg. 

Även Harald Mix välkomnar Trioplast till Altor Portföljen.

- Altor har en lång historia av att förvärva välskötta familjebolag och utveckla dem vidare som till exempel Piab, Dustin och Byggmax. Vi tror Trioplast har stor potential att fortsätta att utvecklas mycket positivt, säger Harald Mix, grundare av Altor. 

Transaktionen är villkorad av konkurrensmyndigheternas godkännande och planeras att genomföras under maj månad. Altor och nyckelpersoner i ledningen kommer efter transaktionen att äga 100 procent av aktierna.

Platsannonser