Finans

Altor får partner i investering

Altor har skrivit ett partneravtal med Shamrock Capital som nu blir delägare i BTI Studios. "Shamrock fanns på toppen av vår önskelista och jag är väldigt glad över att se att detta partnersskap äger rum bara några få månader in i vårt ägande", säger Klas Johansson i en kommentar.

Uppdaterad 2017-10-18
Publicerad 2017-10-18

I somras förvärvade Altor BTI Studios, ett företag som bland annat erbjuder dubbning och textning i över 80 språk. Kunderna är Video-on-Demand plattformar som Netflix, Amazon och Hulu men även stora filmstudios som NBC Universial, Warner, Disney och Fox, men även tv-bolagen Discovery, Turner och Viacom.

Klas Johansson som är partners på Altor uppger att planen var redan vid investeringen att finna en stark partners som skulle kunna gå in och investera vid sidan av Altor för att hjälpa bolaget att växa speciellt i USAs underhållnings-segment.

- Shamrock fanns på toppen av vår önskelista och jag är väldigt glad över att se att detta partnersskap äger rum bara några få månader in i vårt ägande, säger Klas Johansson i en kommentar.

Även vd för BTI Studios, Björn Lifvergren, är glad över den nye delägaren och säger att bolaget är glad att det Los Angeles-baserade Privare Equity-bolaget Shamrock Capital kommer ombord med dess erfarenheter och kunskaper om den globala mediabranschen.

Platsannonser