FinansNyhet

Alpcot lanserar rabatterat fondtorg inom försäkring med Futur Pension

Publicerad

Alpcot var först i Sverige med att återbetala fondrabatten, eller s k kickbacks, från fondbolagen till sina kunder. Nu tar Alpcot nästa steg och erbjuder sitt fondtorg inom ramen för försäkring.

Realtid.se

Alpcot och Futur Pension har tillsammans utvecklat en avancerad digital kundresa som kommer marknadsföras inom ramen för Alpcots strategiska samarbete med Tydliga, och når därmed drygt 250 000 underliggande kunder över hela Sverige. Tjänsen är tänkt att konkurrera med de stora nätbankernas avgiftsupplägg där kickbacken stannar hos banken.

– Framför allt i ljuset av den pågående debatten kring nätbankernas kontroversiella avgiftsmodell, ser vi fram emot att erbjuda Sveriges största rabatterade fondtorg även inom försäkring. Den nya produkten ska ses i ljuset av vårt strategiska samarbete med Tydliga, och är bara början på en lång rad nyheter som kommer presenteras inom kort.”, säger Björn Bringes, verkställande direktör, Alpcot i en presskommentar..

– Vi har byggt en öppen digital infrastruktur av så kallade API:er, som tar bort manuella processer och möjliggör för kunder och rådgivare att fokusera på sparande och förvaltning, säger Eric Allberg, chef för extern distribution, Futur Pension.

Annons

 

Annons