Alpcot lanserar aktivt förvaltad ETF

Handlas på Nasdaq OMX och förvaltas av Alpcot Capital.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-02-21

I dag lanserar Alcop Capital management något som bolaget kallar för Europas första aktiva ETF – Alpcot Active Greater Russia ETF.

Alpcot Active Greater Russia ETF är en aktiv ETF som inte följer ett specifikt index utan förvaltas aktivt av Alpcot Capital Managements team.

Placeringarna görs huvudsakligen i Rysslands-noterade aktier eller bolag med verksamhet eller placeringar i regionen.

"Alpcot tillvägagångssätt fångar det bästa av två världar när det gäller investeringar, ett av dessa är att följa ETF-konceptet genom att erbjuda investorer handel i realtid och en hög grad av transparens, samtidigt som en effektiv aktiv förvaltning genomförs", kommenterar Alpcots partner Björn Lindström i ett pressmeddelande.

Vidare skriver han:

"Från ett investeringsperspektiv, erbjuder de nuvarande turbulenta marknaderna och deprimerande aktievärderingarna i Rysslands-regionen ett utmärkt tillfälle för långsiktiga investerare som söker en ingång till denna attraktiva marknad. Det är emellertid också en mer outforskade marknad och det verkliga värdet av möjligheter i regionen kan endast utforskas av erfarna aktiva och förvaltare".

Fonden kommer att ha en förvaltningsavgift på 1,4 procent procent per år.

Alpcot Active är ett investmentbolag som grundades 2005 av en grupp investerare med erfarenhet från att investera i Östeuropa. Bolaget är registrerat i Luxemburg. Bolaget förvaltar över 300 miljoner dollar och har kontor i London, Moskva och Kiev.

Realtid.se söker Björn Lindström för en kommentar.

Största innehaven

De största innehaven i Alpcot Active Greater Russia vid årsskiftet:

Gazprom ADR 8.70%

Lukoil Ord 8.69%

Sberbank of Russia Ord 8.05%

Urals Energy Ord 6.31%

Bashneft Pref 5,34%

Platsannonser

Logga in