FinansNyhet

Almkvist till Bonnier Press

Publicerad

Branschprofilen Casten Almqvist blir affärsområdeschef för Bonniers affärstidningar från 1 januari 2008. Siktet ligger nu på att utveckla Dagens Industri internationellt.

Sven Wettergrund

Casten Almkvist har tidigare varit vd för TV3 och senast mediekonsult. Han tar över efter Jonas Bonnier som tidigare var chef för Bonnier Business Press. I affärsområdet ingår bland annat Dagens Industri. Casten Almkvist kommer att ingå i koncernledningen.

Grattis! Hur känns det?

– (skratt) Det känns verkligen spännande.

Annons

Förutom Dagens Industri i Sverige och Børsen i Danmark finns affärstidningarna i tretton länder. Du har sagt i media att ditt uppdrag är att utveckla den internationella verksamheten och rulla ut Dagens Industris framgångskoncept i fler länder. Vad innebär det?

– Det finns en hel del att göra med tryckta tidningar, internet och tv i samverkan precis som med DI i Sverige. Den som lyckas bäst är den som kan erbjuda en samverkan mellan olika medier.

Vilka nya länder handlar det om?

Annons

– Alldeles för tidigt att säga. Men jag vet att mina kolleger har en lista på länder.

Dagens Industri gjorde ett försök för några år sedan med att ge ut tidningen i Skottland, men tvingades lägga ned när det inte blev vinst. Vad säger att det ska gå bra nu?

– Jag har ingen uppfattning om vad som hände, eftersom jag inte var med då. Men när jag tittar framåt finns två alternativ. Antingen starta en egen tidning eller förvärva.

Annons

I dag driver du företaget Casten Almqvist AB där omsättningen mer än fördubblats de två senaste åren. Vad händer nu med företaget?

– Jag kommer ägna mig helt åt Bonnier. Nu ska jag avveckla de uppdrag jag har och låta bolaget bli vilande. Det kan bli så att min hustru tar över vissa bitar.

Du har en del styrelseuppdrag, bland annat i Ahhaaa AB och The Chimney Pot. Vad kommer du göra här?

– Det är under utredning.Jag har en dialog med bolagen.

Du hoppade av styrelsen i Lunarstorm i oktober. Kan du nu berätta vad som hände?

– Egentligen vill jag inte lämna någon kommentar. Men det var svårt som extern styrelsemedlem att bidra när ägaren Sten Mörtstedt ville besluta om allt själv.

På bild ser du vältränad ut. Vad gör du på fritiden?

– Min stora hobby har varit att spela squash. Det kan ha bidragit. Men nu har jag haft problem med menisken i båda knäna och går på sjukgymnastik.

Annons