M&A

Almi Invest säljer innehav i Maint Master Systems

Almi Invest säljer sitt innehav motsvarande 10 procent av kapital och röster i Saas-bolaget Maint Master Systems AB och gör därmed en lyckad exit.

Publicerad 2020-10-27

Köpare är Monterro, investerare i B2B-mjukvarubolag i Norden, som nu förvärvar majoriteten i Maint Master.  Det framgår av ett pressmeddelande.

Linköpingsbaserade Maint Master utvecklar och säljer ett innovativt, molnbaserat underhållssystem för industriföretag, byggt av experter på underhåll. Systemet ger användaren 100 procents kontroll på underhållet och det är väldigt enkelt att följa upp, göra analyser, ta fram rapporter och skapa arbetsordrar, vilket ökar den effektiva maskintiden och därmed kundernas lönsamhet.

Bolaget omsätter 35 miljoner kronor och har en årlig tillväxt på 20 till 25 procent.

Almi Invest, som investerade i Maint Master 2015, gör nu en bra exit med ca sju gånger investerat kapital.

–Vi är mycket nöjda med vår investering i Maint Master, säger Fredrik Malmström, Investment Manager på Almi Invest. Under de år vi varit delägare har bolaget nästan fördubblat sin omsättning och med Monterro som ny ägare får bolaget möjlighet att ytterligare öka sin expansionstakt.

Monterro förvärvar en majoritet av bolaget samtidigt som nyckelpersoner återinvesterar. Monterro planerar nu att hjälpa Maint Master att expandera internationellt och investera ytterligare i produktutvecklingen och organisationen.

– Vi ser att Maint Master har fantastisk potential att fortsätta sin tillväxtresa. De har nöjda kunder, bra tillväxt under lönsamhet och en lättanvänd produkt som hjälper verksamheter världen över att digitalisera och effektivisera underhållsarbetet, säger Peter Larsson, Managing Partner på Monterro. Vårt mål är att göra nordiska mjukvarubolag till marknadsledare i sin nisch och därför är Maint Master en perfekt match för oss.

Platsannonser