Greeenbyte har huvudkontor i Göteborg och är verksamt inom förnyelsebar energi. Foto: Pixabay
M&A

Almi Invest gör framgångsrik exit

Almi Invest säljer sitt innehav i Göteborgsbaserade Greenbyte till det belgiska investmentbolaget Korus. Köpeskillingen motsvarar tio gånger det investerade kapitalet.

Uppdaterad 2017-09-12
Publicerad 2017-09-12

Det framgår av ett pressmeddelande.

Greenbyte utvecklar programvara för optimering och drift av förnybara energikraftverk.

Almi Invest gick in i bolaget 2009 och säljer nu sin andel för en köpeskilling motsvarande tio gånger investerat kapital.

–  Vi har varit aktiv ägare i Greenbyte sedan starten för åtta år sedan. Under tiden har bolaget utvecklats till att bli en väletablerad internationell aktör med snabb tillväxt. Det känns mycket bra att lämna över stafettpinnen till en så kompetent cleantechinvesterare som Korus, säger Robert Hellman, investment manager på Almi Invest.

Greenbyte har 35 anställda och huvudkontor i Göteborg. Exempel på kunder är EON, Greencoat UK Wind, Aspiravi, Eolus och Eurowatt.

Greenbyte har nära 20 procents marknadsandel i Sverige, 15 procent i Benelux och Finland, samt över 10 procent i Storbritannien, Uruguay och Sydafrika. Företaget växer också i Tyskland som är Europas största marknad för vindkraft. Nästa steg är att fortsätta växa i sina kärnmarknader med stärkt närvaro i Nordamerika.

– Detta är den senaste i raden av positiva exits för oss. Det är mycket roligt att konstatera att vår portfölj nu nått den mognad att våra bolag är attraktiva för både svenska och internationella investerare, säger Almi Invests vd Mikael Karlsson.

Platsannonser

Logga in