FinansNyhet

Allra-topp gripen i Dubai

Publicerad

Uppdaterad. Mattias Bengtsson, en av de misstänkta i Allra-härvan, har gripits av polis i Dubai. Den misstänkta var sedan tidigare varit häktad i frånvaro tillsammans med ytterligare en person.

Realtid.se

Två personer är häktade i sin frånvaro i Allra-härvan. Nu har en av dem, Mattias Bengtsson, gripits av polis i Dubai, enligt Expressen. 

– Jag fick i förra veckan en officiell framställan från Förenade Arabemiraten där de förklarar att han gripits till följd av efterlysningen, säger åklagare Thomas Hertz till Svd.

Mattias Bengtsson häktades redan den 6 november förra året i sin frånvaro som misstänkt för grovt penninghäleri. Senare efterlystes han också internationellt.

Annons

Åklagare Thomas Hertz fick i förra veckan en officiell framställan från Förenade Arabemiraten där de förklarar att Mattias Bengtsson gripits till följd av efterlysningen, uppger han för SvD.

Mattias Bengtsson är misstänkt för grovt givande av muta medan Allras grundare och huvudägare Alexander Ernstberger och David Persson är misstänkta för grovt tagande av muta.

Mattias Bengtsson var storägare och en av nyckelpersonerna i mäklarbolaget Oak Capital och hade, enligt utredningen, en viktig roll i de transaktioner som gjorts mellan Oak Capital och Allra. I en affär mellan bolagen gjorde Allras två grundare en vinst på 50 miljoner kronor vardera, pengar som åklagaren hävdar kom från vinster som Oak Capital hade gjort på affärer med Allra.

Annons

Samtliga förnekar brott.

 

Annons