Mest lästa

Alla vill ha mer av Allra

Vissa ämnen tilldrar sig störra intresse än andra bland Realtids läsare. Allrarättegången är en tydlig magnet. Här är listan med veckans tio mest lästa artiklar!

Uppdaterad 2020-01-17
Publicerad 2020-01-11

1. Advokatnotan för Allra-processen: 63 miljoner kronor

Allra-processen har förutom Ekobrottsmyndigheten och de tilltalade engagerat en grupp på cirka 15 advokater och en rad rättsexperter. Notan för processen är svindlande 63 miljoner kronor.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag 2020-01-07.

2. Efter problemen i Norge – Nu laddar Jool om

Jool Capital Partner, som strukturerar och förmedlar företagsobligationer, räknar med högre intäkter i år efter att den norska verksamheten avvecklades förra året, uppger vd Tom Olander. 

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Tisdag 2020-01-07.

3. Goldman och PWC utklassar på M&A-listorna

Goldman Sachs och PWC är de stora vinnarna som rådgivare vid fusioner och förvärv, trots ett svagt M&A-år globalt och i Europa. I USA ökade dock M&A-aktiviteten.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2020-01-08.

4. Efter grönt – dags för sociala och hållbara obligationer

"Sverige har en ledande roll på marknaden för gröna obligationer.  Men det behövs mer. En väg framåt är att även ge ut sociala obligationer och hållbara obligationer, som har både gröna och sociala mål." Det skriver Sophie Nachemson-Ekwall, ekonomie doktor på Handelshögskolan i Stockholm.

Debatt: Sophie Nachemson-Ekwall, Handelshögskolan i Stockholm. Publicerad: Torsdag 2020-01-07.

5. Nu pumpas nya bostadsbubblor

En ny fastighets- och bostadsbubbla är under uppsegling. Realtids Claes Folkmar hjälper till att tyda järtecknen i skyn.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Torsdag 2020-01-09.

6. Svensk satsning på AI med Wallenbergpengar

Inom Wallenbergfinansierade programmet WASP satsas sammanlagt 5,5 miljarder. Syftet är att Sverige ska bli världsledande inom artificiell intelligens.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Fredag 2020-01-03.

7. Länsförsäkringars blandfondteam avslöjar sina hemligheter

Under 2019 gick Länsförsäkringars fem blandfonder alla bättre än storbankernas alternativ. Förvaltarna sedan tre år tillbaka förklarar varför i en intervju med Realtid.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Torsdag 2020-01-09.

8. Storslam för AG Advokat och Hamilton/Schjødt

Vinnarna i Årets Advokatbyrå är utsedda för tolfte året. För både AG Advokat och Hamilton/Schjødt blir det dubbelvinst i år. 

Av: Miriam Istner-Byman. Publicerad: Torsdag 2020-01-09.

9. Ökad oro i Mellanöstern – sitt lugnt i båten

"Den amerikanska raketattacken innebär en kraftig eskalering av proxykriget mellan USA och Iran. Den största risken i närtid är attacker mot oljeproduktion, som skulle få oljepriset att stiga – vilket i förlängningen skulle vara negativt för världskonjunkturen." Det skriver Erik Lundkvist, kapitalförvaltningschef på Coeli Asset Management.

 Krönika: Erik Lundkvist, Coeli Asset Management. Publicerad: Fredag 2020-01-03.

10. “Det här blåser nog över ganska snabbt”

Aktieexperter som Realtid talat med tar den geopolitiska oron i spåren av USA:s robotattack med ro när det gäller påverkan på de finansiella marknaderna.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Fredag 2020-01-03.

Platsannonser

Logga in