Wizwomen-grundaren Susanne Tillqvist och nytillskottet Monika Wannholm, delägare på Grant Thornton.
Wizwomen-grundaren Susanne Tillqvist och nytillskottet Monika Wannholm, delägare på Grant Thornton.
Konsult

"Alla medlemmar är förebilder"

Monika Wannholm, delägare på Grant Thornton, tar nu klivet in som medlem i plattformen Wizwomen. Tillsammans med de andra 18 medlemmarna vill hon arbeta för en mer hållbar bransch.

Uppdaterad 2019-04-12
Publicerad 2019-04-12

Realtid har tidigare skrivit om plattformen Wizwomen som samlar kvinnliga ledare inom konsultbranschen i syfte att bidra till en mer långsiktigt hållbar bransch.

Nu tar plattformen in Monika Wannholm, delägare och ledamot i företagsledningen på revisionsfirman Grant Thornton, som ny medlem. Hon blir plattformens 19:e värvning.

– Det är oerhört tilltalande för mig att så många professionella kvinnor på högsta nivå vill gå samman i Wizwomen för att med gemensam kraft få till reell förändring i att utmana gamla sanningar om vad ett hållbart arbetsliv är. Det handlar inte om att “ensam är stark”, ensam är bara ensam, säger Monika Wannholm och fortsätter:

– Jag tror på att utforska nya sätt att leda byrå - medarbetare, partners, nya sätt att teama i kunduppdragen och att hjälpa kunderna med deras behov. Att vara nyfiken på nya sätt att arbeta i framtiden som är något helt annat än idag och att våga utforska det.

Grundaren Susanne Tillqvist berättar att hon inte aktivt handplockar medlemmar, utan att medlemmarna tar kontakt själva. Fördelen med det är att plattformen får medlemmar som är engagerade och som vill vara med och förändra.  

– Förutom att Monika bidrar med härlig energi kan hon dela med sig av erfarenheter från sin unika resa som är att gå från nyexaminerad till att bli delägare på en och samma byrå. Alla våra medlemmar är förebilder som kan inspirera och skapa förändring på sina arbetsplatser, säger Susanne Tillqvist.

Ni samlar medlemmar från olika företag som konkurrerar. Hur hänger det ihop?

– Det spelar ingen roll om vi är konkurrenter för vi har samma utmaningar bland annat när det gäller kompetensläckage, inte minst av kvinnor. Vi delar också samma värderingar och har gemensamma mål. Våra medlemmar vill bidra och utbyta erfarenheter i en prestigelös miljö. Vi vill åstadkomma förändring på riktigt och medverka till en transparent, jämställd och hållbar bransch – frågor som vi tror är viktiga både för kvinnor och män i vår bransch.  

 

Platsannonser