Fastigheter

Alecta säljer alla fastigheter i USA

Pensionsförvaltaren direktäger inga fastigheter utanför Sverige längre. Kontoren i London och San Francisco avvecklas.

Realtid.se
Uppdaterad 2017-02-03
Publicerad 2017-02-03

Det har tidigare kommunicerats att Alecta haft en försäljningsprocess igång för att sälja de direktägda fastigheterna i USA. Bloomberg rapporterade i augusti att pensionsförvaltaren var på väg att avyttra sina amerikanska fastigheter till riskkapitaljätten Blackstone för 1,8 miljarder dollar.

Alecta meddelar att försäljningen av de direktägda fastigheter utanför Sverige är avslutad och kontoren i London och San Francisco avvecklas. Alecta har direktägt fastigheter utomlands sedan början av 1990-talet.

Blackstone har förvärvat lejonparten av de 22 fastigheterna i USA. En stor del av fastighetsbeståndet finns i Kalifornien och främst i San Francisco-området. Alecta har inte gått ut med köpeskillingen.

Alecta fortsätter att investera i fastigheter utanför Sverige men i indirekt form via delägande i bolag och fonder. Frans Heijbel har utsetts till portföljförvaltare för Alectas kvarvarande utländska fastighetsinvesteringar som i nuläget motsvarar ett totalt värde om cirka 12 miljarder kronor.

Fastighetsrådgivaren Jones Lang Lasalle och advokatbyrån Orrick har bistått Alecta i arbetet med försäljningen.

Platsannonser

Logga in