Fastigheter

Alecta köper i Nacka Strand

Alecta förvärvar tio fastigheter i Nacka Strand av fondförvaltaren Carlyle.

Uppdaterad 2017-01-13
Publicerad 2017-01-13

Alecta köper en fastighetsportfölj på tio fastigheter i Nacka Strand av Carlyle. Det framgår av ett pressmeddelande.

De tio fastigheterna omfattar cirka 110.000 kvadratmeter med huvudsak kontor, hotell, publika lokaler och utbildningslokaler. Alecta tillträdde fastigheterna den 11 januari 2017.

Hela området förvärvades 2012 av Carlyle som har tagit fram nya detaljplaner som tillåter nybyggnad av bostäder och konvertering av kontor till bostäder. Det finns en plan att skapa cirka 1.500 nya lägenheter i Nacka Strand.

– Vi är mycket glada över förvärvet av de kommersiella delarna av Nacka Strand. Nacka Strand med sin diversifierade hyresgäststruktur och goda utvecklingsmöjligheter gör att affären är intressant för oss. Nacka är en av Sveriges snabbast växande kommuner och beslutet att förlänga tunnelbanan till Nacka centrum ger självklart området ännu större attraktionskraft på sikt. Efterfrågan på lokaler i området är hög och etableringen av Stockholm Fashion District med 12.000 kvm lokaler är ett exempel på verksamheter som nu finns i Nacka Strand. Vi ser investeringen i Nacka Strand som långsiktig och vi fortsätter utvecklingen tillsammans med andra aktörer inom området, säger Fredrik Palm, chef för Fastigheter Alecta.

Alectas juridiska rådgivare i transaktionen var Falkenborn Advokatbyrå.

Platsannonser