Pension

Alecta har investerat 780 miljoner dollar i vård- och life science-fastigheter i USA senaste året

Alecta har under senaste 12 månaderna genomfört tre stora investeringar inom hälsovårds- och life science-fastigheter i USA.

Publicerad 2020-12-02

Med ett mål om att fastighet ska stå för cirka 20 procent av Alectas tillgångar under förvaltning om totalt 110 miljarder dollar inom fem år har Alecta genomfört tre investeringar till ett värde av sammanlagt 780 miljoner dollar inom hälsovårds- och life science-fastigheter i USA under senaste 12 månaderna. Det framgår av ett pressmeddelande. Två av investeringarna har genomförts i samarbete med Kayne Anderson till ett kombinerat värde om 480 miljoner dollar och en i samarbete med Blackstone till ett värde om 300 miljoner dollar.

– Vi följer en strategi där vi ökar vår exponering mot sektorer som är mindre känsliga för den allmänna ekonomiska utvecklingen och mer drivna av grundläggande förändringar i samhället. Den åldrande befolkningen i USA är en faktor och ett tema som vi tror kommer att skapa ökad efterfrågan på vissa typer av fastigheter under många år framöver. Att hitta starka partners är viktigt för att göra denna typ av investeringar framgångsrika och för att leverera attraktiv riskjusterad avkastning, kommenterar Frans Heijbel, chef för International Real Assets på Alecta, i pressmeddelandet.

Platsannonser

Logga in