Annons

Annons

Aktiespararna säljer fondbolag

Aktiespararna säljer fondbolaget Aktieinvest Fonder AB till Cicero Fonder AB.

Aktiespararna meddelar i dag, fredag, att man säljer fondbolaget Aktieinvest Fonder AB till Cicero Fonder AB. "Samtidigt inleds ett strategiskt samarbete som bland annat kommer ge organisationens medlemmar lägre fondavgifter", skriver Aktiespararna i ett pressmeddelande.

Aktieinvest Fonder har ett förvaltat kapital uppgående till närmare 3 miljarder i fonderna Aktiespararna Topp Sverige och Aktiespararna Direktavkastning.

Enligt Aktiespararna är en avgörande del för affären att ett samarbete mellan Aktiespararna och Cicero Fonder AB inleds.

– Genom försäljningen av fondbolaget och det samarbete vi inleder med Cicero kommer våra medlemmar bland annat att få lägre fondavgifter på Aktiespararna Direktavkastning och Aktiespararna Topp Sverige. Därmed ger samarbetet ökad nytta av medlemskapet i Aktiespararna, säger Joacim Olsson, VD Aktiespararna

Indexfonden Aktiespararna Topp Sverige investerar i de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen med målet att följa indexet OMXS30.

Indexfonden Aktiespararna Direktavkastning, som lanserades 2016, investerar i de 15 storbolag på Stockholmsbörsen som har den högsta direktavkastningen de senaste tre åren. 

– I och med förvärvet av Aktieinvest Fonder utökar vi vårt erbjudande av indexfonder. Fonderna kommer komplettera vårt befintliga fondutbud på ett bra sätt. Förvärvet är en del av den fortsatta utvecklingen av Cicero Fonder och kombinationen av både aktivt förvaltade fonder och indexfonder kommer skapa ett starkt erbjudande för våra kunder, säger Jennie Edqvist, VD Cicero Fonder AB.

– Jag är väldigt stolt över den utveckling Aktieinvest Fonder haft de senaste åren. Att resan nu fortsätter tillsammans med Cicero Fonder är ett bevis på att bolagets inriktning och lansering av nya fonder har satt avtryck, inte bara hos fondspararna, säger Mikael Näslund Ordförande Aktieinvest Fonder AB. 

Affären är villkorad av godkännande från Finansinspektionen. Transaktionen förväntas slutföras under slutet av året. 

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons