Hållbarhet

Aktieinvest förra vd till greentech-bolag

Therese Lundstedt, tidigare vd på aktiemäklaren Aktieinvest, blir ny vd på Urbangreen, ett bolag som arbetar med gröna lösningar inom stads- och fastighetsbyggnad. Spiltan är en av storägarna i Urbangreen.

Uppdaterad 2019-05-16
Publicerad 2019-05-16
Therese Lundstedt, Urbangreen

Therese Lundstedt arbetade som vd på Aktieinvest i fyra år, från 2015 och fram till i vintras. Hon avgick som vd några månader efter att Aktiespararna sålt Aktieinvest till Pareto Securities, hösten 2018.

Under sin tid på Aktieinvest fick Therese Lundstedt flera utmärkelser – Framtidens kvinnliga ledare, korad av arbetsgivarorganisationen Ledarna (2017), en av Näringslivet superkommunikatörer i tidningen Resumés ranking (2018) och en av Årets uppstickare, listade av tidningen Shortcut (2017).

Therese Lundstedt har ingått i Urbangreens styrelse sedan 2017. Engagemang för miljö och hållbarhetsfrågor syns även i ett styrelseuppdrag för First North-noterade greentech-bolaget Climeon.

Urbangreens tidigare vd Marcus Edvinsson stannar inom bolaget och blir ansvarig för försäljning av takparker och miljötak,

Företaget har attraherat 1 000 aktieägare via crowdfundingplattformen Pepins Market. Investmentbolaget Spiltan är storägare.

Platsannonser