Foto: Stendörren
M&A

Aktieägarna nobbar EQT:s bud på Stendörren

Den förlängda acceptfristen hjälpte inte. Stendörrens resterande aktieägare vill behålla sina innehav i fastighetsbolaget.

Uppdaterad 2019-02-28
Publicerad 2019-02-28

EQT Real Estate kontrollerar, genom Stendörren Real Estate, 40,67 procent av aktierna och 58,14 procent av rösterna i Stendörren efter den förlängda acceptfristen. Detta är exakt samma innehav som bolaget kontrollerade vid utgången av den tidigare acceptfristen. EQT har beslutat att inte förlänga acceptfristen ytterligare.

Stendörren Real Estate har tidigare förvärvat 7 356 773 aktier från storägarna Kvalitena AB, Förvaltningsbolaget Hummelbosholm, Knut Poussette, Hans Lycketorp och Seth Lieberman, motsvarande 26,13 procent av samtliga aktier och 50,06 procent av samtliga röster i Stendörren.

Därtill har Stendörren Real Estate utnyttjat den köpoption vilken Kvalitena har utfärdat, omfattande 500 000 B‑aktier i Stendörren, motsvarande 1,78 procent av samtliga aktier och 0,99 procent av samtliga röster i Stendörren.

Stendörren Real Estate har förvärvat 331 500 B-aktier, motsvarande 1,18 procent av samtliga aktier och 0,65 procent av samtliga röster i Stendörren, över marknaden.

Men efter detta tog det alltså slut, trots flera försök med förlängda acceptfrister släpper inte de resterande aktieägarna sina innehav.

En av aktieägarna som å andra sida har ökat sitt innehav ich som numer är bolagets näst största ägare är Länsförsäkringar fonder som nu äger 15,8 procent av kapitalet och 8,8 procent av rösterna i Stendörren.

Rådgivare vid erbjudandet var DNB Markets och Danske Bank som agerade som finansiella- och kapitalmarknadsrådgivare till EQT. 

Linklaters Advokatbyrå har agerat som legal rådgivare till EQT Real Estate i samband med erbjudandet. 

ÅF Infrastructure har agerat som teknisk rådgivare. 

Skeppsbron Skatt har agerat som skatterådgivare och Alvarez & Marsal Nordics AB som finansiell rådgivare.

Platsannonser